2 Aralık 2010 Perşembe

BDP'den Ayrılacağım İddiası Kesinlikle Doğru Değildir.

BDP’den ayrılacağıma dair haber yalandır ve kasıtlıdır.

KESK'te yaşananları haberleştiren bir gazetede, BDP'den ayrılacağım iddia edilmiştir. Bu kesinlikle doğru değildir.

Kürt Sorunu'nun barış ve demokrasi içerisinde, siyasal zeminde çözümüne olan ihtiyaç halen Türkiye’nin en temel meselesidir. BDP, bu doğrultuda sürdürülen mücadelenin önemli bir aktörüdür ve parlamentodaki varlığı bütün toplum açısından büyük bir imkandır.


BDP grubunun bir üyesi olmamı gerektiren politik nedenler aynı sıcaklığı ile varlığını sürdürürken, parti ile ilgili olmayan bir konu ileri sürülerek BDP'den ayrılacağımın iddia edilmesi kasıtlı olarak servis edilmiş bir saçmalıktır.

KESK'te yaşanan taciz olayı ile BDP'nin veya başka siyasal kesimlerin ilişkilendirilmesi de aynı saçmalığın devamıdır. KESK gibi büyük bir mücadelenin bağrından doğmuş bir emek örgütü, kamuoyuna yansıyan sorununu hiç şüphesiz gereklerini yerine getirerek çözecektir.

Ama bunun siyasal partilerle ve siyasetle ilişkilendirilmeye çalışılması anlaşılmaz bir gayrettir ve demokratik dayanışmaya hiçbir katkısı yoktur.

1 yorum:

  1. Neden BDP'nin içindesiniz ? Sizin özgürlük ve demokrasi söylemleriniz eli silahlı, kan döken bir özügrlük çağrısı mı ? Özgürlükten kastınız adam öldürenlerin, bebek katillerinin destekçisi ve savunucusu olarak; daha fazla kan dökmelerini sağlamak mı ?

    YanıtlaSil