15 Aralık 2009 Salı

Çözümün Adresi TBMM’dir

DTP'nin kapatılması, 25 yıldır süren kanlı çatışmanın durması ve silahların susması umudunun sona ermesi tehlikesini güçlendiriyor. Toplumun, yaraları uzun süre sarılamayacak daha büyük bir çatışmaya sürüklenmesi riski önümüzde duruyor. Bu kritik eşikte en çok ihtiyaç duyacağımız şey, şiddeti kararlılıkla reddederek, demokratik siyaset alanında ve TBMM içinde barışçı bir çözüm bulabilmek için çaba harcama kararlılığıdır.

Barışı, eşitliği, kardeşliği ve Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiğini savunan insanlar olarak, öncelikle Hükümeti ve TBMM‘ni, istifa edeceklerini açıklamış olmalarına rağmen Kürt siyasal temsilcilerini, sorunların siyaset ve demokrasi çerçevesinde çözülebilmesi için hızla harekete geçmeye çağırıyoruz.

15 Aralık 2009

Adalet Ağaoğlu
Ali Balkız
Aydın Engin
Ayşe Erzan
Baskın Oran
Burhan Şenatalar
Erol Katırcıoğlu
Fevzi Gümüş
Fuat Keyman
Gencay Gürsoy
Hüseyin Ergün
Mithat Sancar
Murat Belge
Orhan Silier
Osman Kavala
Oya Baydar
Ömer Laçiner
Sami Evren
Seyfettin Gürsel
Süleyman Çelebi
Tarhan Erdem
Ufuk Uras
Zübeyde Kılıç

2 yorum:

  1. Sayın Uras yıllardır siyasi çabalarınızı yakından izliyor ve size sonsuz saygı duyuyordum. Fakat son hamlenizle beni oldukça şaşırttınız. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Umarım sonucu doğru olur ve önyargılarımdan utandırırsınız beni.

    YanıtlaSil
  2. "Ufuk Uras, DTP'lilerin istifalarının kabul edilmemesi için Meclis'e çağrıda bulundu" diye yorumlamış birileri bu açıklamayı:

    BursaBurada.com

    Ya ben yeterince yorumlayamadım ya da onlar biraz fazla yorumlayıp yanlış yerlere çekmişler sanki..?

    YanıtlaSil