30 Ağustos 2009 Pazar

Ufuk Uras Hacıbektaş'taydı

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras Hacıbektaş'taydı. Uras, temasları sırasında Hacıbektaş Veli'nin Dergah'ını da gezerek Alevi temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Dergah ziyaretinden sonra, beraberindekilerle birlikte Hacı Bektaş esnafını da gezen Ufuk Uras, tarihsel buluşma için yola çıktıklarını ve solda eşitlikçi, özgürlükçü bir seçeneğin mutlaka yaratılacağını söyledi.

Ufuk Uras, Köylüm Kahvede "Tarihsel Buluşma ve Aleviler" Söyleşisine katıldı. Özgürlükçü Sol Hareket adına Abdullah Çiftçi'nin açılış konuşmasıyla başlayan söyleşide Uras, yoksullarla, kimliğinden yoksunları biraraya getireceklerini, yüzünü sola dönen sosyal demokratlardan Alevilere, sosyalistlerden yoksullara kadar tüm muhalefet kesimleriyle imece yoluyla ortak çalışmayı inşa edeceklerini söyledi.

Uras, "Bu sürecin "ben en iyisini biliyorum, gel bana tabi ol" anlayışı ile değil, sıfırdan yeni bir sayfa açarak mümkün olduğunu, "ben yaptım oldu" şeklinde olamayacağını görüyoruz." dedi. Önümüzdeki Sonbaharda politik insiyatif alarak 'adeta farklı gettolarda yaşayanları' biraraya getireceklerini belirten Ufuk Uras, "krize ve ergenekon devletinden medet umanlara karşı eşitlikçi, özgürlükçü sol bir seçeneği inşa edeceklerini" söyledi.

Dinleyicilerin kurulacak yeni sol parti hakkındaki soruları da yanıtlayan Uras, "geçmiş tüm sol geleneklerin biriktirdiği olumlu müktesabattan yola çıkıp, yeni ortak iradeyi oluşturacaklarını, ayrıca solun kendini aşmak için kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini düşündüğünü" de söyledi.

Söyleşiden sonra Ufuk Uras, Alevi Bektaşı Örgütleri temsilcileri, yöre dernekleri federasyonları temsilcileri, sendika ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı "Aleviler ve Siyaset" konulu Forum'a katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder