3 Mayıs 2009 Pazar

Ufuk Uras’ın Nisan Ayı Faaliyet Raporu

Ufuk Uras Nisan Ayında:

01.04 günü; Bir İrlanda gazetesine mülakat vermiştir. Seçilen DTP’li belediye başkanlarını, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Iğdır, Viranşehir’i kutlamıştır. Ayvalık adayımızın ve Samandağ, Dikili ve Çamlıhemşin Belediye Başkanlarını kutlanmıştır. Ermeni vakfı seçimlerine şaibe karıştırıldığı iddiası üzerine yetkililerle görüşmüştür. CNN’de Reha Muhtar’ın programına katılmıştır.

o3.o4 günü; İktisatçılar Haftasına katılmıştır. Gündüz Vassaf, Besim Üstünel ve Binnaz Toprak ile sohbet gerçekleştirmiştir.

04.04 günü; ÖSP toplantısına katılmıştır.

o5.o4 günü; Beypazarı ve Karaşar köyünü ziyaret etmiştir.

06.04 günü; Barak Obama'nın Genel Kurul konuşması üzerine basına görüş vermiştir. Kütüphaneciler Derneği Başkanıyla görüşmüştür.

07.04 günü; ODTÜ Uluslararası İlişkiler Klübü öğrencileri ile söyleşi yapmıştır. SODEV gençliği ziyareti ve erken evlilikler ile ilgili kampanyalarına destek isteğini görüşmüştür. Alp Selek’le Pınar Selek’in hukuki durumunu konuşmuştur. Mayıs’da Yaşam Kooperatifi'yle görüşmüştür.

08.04 günü; Mecliste TVlere çeşitli konularda görüş vermiştir.

09.04 günü; İşçi partililer tarafından saldırılan, İlkay-Necmi Demir’in oğlu Güneş’e geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Kadın eşitliği komisyonundan, kadın vekil aday lehine çekilmiştir.

10.04 günü; Zihni Sinir‘in atölyesini ziyaret etmiştir. Kanal A ile Kıbrıs Ergenekonu üzerine söyleşi yapmıştır. ATV ile bağlantı gerçekleştirmiştir

11.04 günü; İstanbul Film Festivalinde İtalyan Ergenekonu ile mücadele sürecini anlatan İl Divo filmini izlemiştir. Beyoğlu Sinemasının kapatılması konusunu görüşmüştür.

14.04 günü; Divriği Dergisi'yle görüşmüştür. Sivas İl Başkanının ziyaretinde Divriği’de oyların düşmesini değerlendirmiştir.

15.04 günü; PirSultan Derneği Başkanı Fevzi Gümüş ile Mecliste görüşmüştür. Necdet Saraç'la görüşmüştür. Şinasi Sahnesinde “Rita’nın şarkısı” oyununu izlemiştir. DTP operasyonları ve Ergenekon son dalgası ile ilgili basın açıklaması yapmıştır.

16.04 günü; Meclis İçişleri komisyonuna katılmış ve 1 Mayıs tatili ile ilgili verdiğimiz yasa teklifi üzerine konuşmuştur.

18.04 günü; Cumartesi anneleri eylemine katılmıştır.

20.04 günü; Hrant'ın davasını Oral Çalışlar ile izleyip, basına görüş vermiştir. Rakel Dink ve Fransa’dan gelen avukatlarla öğlen yemeği yemiştir. Koordinasyon toplantısına katılmıştır.

22.04 günü; Meclis kapısında çocuk evlilikleri üstüne SODEV’in eylemine katılmıştır. Uluslararası bir barış grubuyla görüşmüştür. KESK Başkanı ve beraberindeki heyetle görüşmüştür. Çalışma Bakanını DİSK ve KESK başkanları ile buluşturarak Taksim konusunu görüşmüştür. DTP’nin basın toplantısını ve oturma eylemini destekleyerek, sabaha kadar Mecliste kalmıştır.

23.04 günü; Meclis kütüphanesinde, TRT’nin Egemenlik Haftası canlı yayın paneline diğer partilerin temsilcileriyle katılmıştır.

24.04 günü; Taksim’de, “Çocuklar için Adalet” inisiyatifinin, tutuklu çocuklar için gerçekleştirdiği protesto eyleminde konuşma yapmıştır. TMMOB’da 1 Mayıs belgeseli çekimleri yapılmıştır. Momo –Kızkardeşim filmini izlemiştir.

25.04 günü; Şirin Cemgil’in cenazesine Ertuğrul Kürkçü ile gidip, Cemevinde bir konuşma yapmıştır. Deniz Türkali, Hale Soygazi, Yıldırım Türker ve Halil Ergün ile sohbet etmiştir.

26.04 günü; Kınalı Adası’nın muhtarı ile sohbet etmiştir. Belediye Meclisi üyesi ve Adalar Belediye Başkanının danışmanı Raffi Hermon’la sohbet etmiş ve adanın sorunları konusunda bilgi almıştır.

27.04 günü; DSİP’lilerle sohbet etmiştir. Koordinasyon toplantısına katılmıştır.

28.04 günü; Genç sinema yönetmenleriyle görüşmüştür. Genel Kurula katılmıştır.

29.04 günü; Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir, eşi, Alman gazeteciler ve Büyükelçilik temsilcileriyle görüşmüştür. Hukuk Fakültesi’nde Dekanı ziyaret etmiş ve “Yarınlar Bizimdir” inisiyatifinin paneline, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ile katılmıştır.

30.04 günü; Ankara’lı bazı Partililerle görüşmüştür. 7. Paket kampanyasını yürüten yurttaşlarla birlikte basına açıklaması yapmış ve topladıkları imzaları Meclis Başkanlığına göndermiştir.

01.05 günü sabah Saruhan Oluç ile Taksim’e çıkmıştır. Türk-İş heyetini kutladıktan sonra Pangaltı’ya geçmiştir. Heyetle gaz yiye yiye Taksim’e çıkmıştır. Sky Türk, Kanal 24, NTV'ye görüş vermiş, akşam da Haber-Türk’ün programına katılmıştır.

1 yorum:

  1. faaliyet raporu ne güzel fikirmiş, teşekkürler. yarım kalmasa keşke, son ayları da görmek isteriz. kolay gelsin.

    YanıtlaSil