25 Nisan 2009 Cumartesi

B.A: Artık DTP'yi İçinize Sindirin

Bir diğer tartışmalı uygulama da DTP’ye yönelik operasyondur. Seçim sonuçları DTP’nin Kürt nüfusun yoğun olduğu illerin birinci ve Türkiye’nin en büyük dördüncü partisi olduğunu ortaya koydu. On yıllardır Kürt sorunuyla yüz yüze olan ve çok ağır insani bedeller ödeyen Türkiye için yasal ve demokratik zeminde mücadele yürüten böyle bir partinin varlığı bir şans olarak görülmelidir.

Ama ne yazık ki, AKP iktidarı bu sorunla ve DTP ile ilişkisini demokratik ölçüler içerisinde ayarlayamıyor. DTP’siz ve Kürtsüz çözüm arayışlarının nafile olduğu artık kabul edilmelidir.

DTP örgüt ve yöneticilerine yönelik son gözaltı operasyonunun gerekçesi iki yıldır biliniyor ise, savcılık bugüne kadar neden bekledi? Kürt Sorunu’nun görüşüleceği Erbil Toplantısı öncesinde bu gözaltılarla ne denmek isteniyor? Türkiye’de Kürt Sorunu’nun artık kan dökülmeden çözülebileceğine dair umutların yeniden yeşerdiği şu günlerde yapılan bu operasyon, akla her türlü olumsuz soruyu getiriyor.

Türkiye’de demokratik hukuk devletinin gelişmesinden, toplumdaki farklı kimliklerin barış içinde birarada yaşamasının koşullarının inatla savunulmasından vazgeçilmemelidir.

Ufuk URAS
ÖDP İstanbul Milletvekili
15 Nisan 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder