2 Temmuz 2009 Perşembe

Ufuk Uras’ın Haziran Ayı Faaliyet Raporu

Ufuk Uras Haziran Ayında;

1.6 günü; Deri-İş Sendikası Başkanı ve yönetimi ile görüşmüştür. Tarık Ziya Ekinci ve Nihat Sargın ile görüşmüştür. Petrol-İş Başkanı ve yönetim ile görüşmüştür.

2.6 günü; Turnusol’a yazı yazmıştır. Munise Aren ile görüşmüştür.

4.6 günü; Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ve beraberindeki heyetle görüşmüştür. Bandırma körfezindeki kirlenme nedeniyle, Çevre Bakanına Çevre günü dolayısıyla sözlü soru sormuştur. Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga ile görüşmüştür.

5.6:günü; Beşiktaş Mahkemesi’nde Çocuk tutukluların davasına ve basın açıklamasına katılmıştır. Emekli-Sen’i Taksim’de ziyaret edip, sendikaya üye olmuştur. Ahmet Türk ve DTP heyetiyle görüşmüştür.

6.6 günü; Adana’da basın toplantısı yapmıştır. Adana Eğitim-Sen’i ziyaret, yürüyüş ve basın açıklamasına katılmıştır. “Birlikte Başarabiliriz” toplantısına ve Adana TV’de programa katılmıştır.

7.6 günü; SHP Kongresine katılmıştır. Fındıklı Dereleri Platformu paneline katılmıştır. Mehmet Bekaroğlu ile görüşmüştür.

9.6 günü; Ziyarete gelen Dev-Lis’lilerle görüşmüş, üniversite sınavları üstüne birlikte basın açıklaması yapmıştır. Venezuella Büyükelçiliğinde resepsiyona katılmıştır.

10.6 günü; Nüfus ve Kalkınma Grubu’na katılmıştır. Nüfus ve Sürdürülebilir Ekonomik Kalkınma Grubu Başkanlığı’nı üstlenmiştir. Kamusal alanda dumansız hava toplantısına katılmıştır. Meclis Başkanı plaket vermiştir. Mithat Sancar ve Sezgin Tanrıkulu ile görüşmüştür.

11.6 günü; Ziyaret eden İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı ve Yönetim Kuruluyla görüşmüştür.

12.6 günü; Birleşik Metal İş Başkanı ve yönetim kurulu ile görüşmüştür. Sodev yemeğine katılmıştır.

15.6 günü; Ziyarete gelen Tekstil-İş Başkanı ile görüşmüştür. SKY-Türk’de programa katılmıştır.

16.6 günü; Kanal A'da haber programına katılmıştır. Ziyarete gelen ATV- Sabah grevcileriyle görüşmüş, hediye ettikleri grev önlüğü almıştır. Turan Eser ve Turgut Öker'le ögrüşmüştür.

17.6 günü; Mecliste basın toplantısıyla istifalarını ve Özgürlükçü Sol Hareketin deklerasyonunu arkadaşlarla birlikte ilan etmişlerdir. TV 24, TNT, TRT ve Haber-Türk'e görüş vermiştir. Partiye ve Meclis Başkanlığı’na istifa dilekçelerini yollamıştır. Bianet'le söyleşi yapmıştır. Mülkiyelilerde toplantıya katılmıştır.

18.6 günü; 15-16 Haziranla ilgili gündem dışı konuşma yapmıştır. Cem Tv ile görüşmüştür. Ziyarete gelen İspanya Bask Partisi yöneticileriyle görüşmüştür. TRT'nin, NATO üzerine çekimine katılmıştır. Newsweek'le görüşmüştür.

19.6 günü; Star TV'yle görüşmüştür. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile havaalanında görüşmüştür. Venezüela Büyük Elçisiyle Amsterdam’daki Bolivarcı devrim ile dayanışma toplantısına katılmıştır.

21.6 günü; Parlamentolararası Venezuela Dostluk Grup Başkanvekili olarak kapanış konuşması yapmıştır. Hollanda’daki devrimcilerin pikniğine katılmıştır. Pandora dergisi'ne söyleşi vermiştir.

22.6 günü; Cumhurbaşkanı danışmanı ile Chavez’in Türkiye’ye davet işini görüşmüştür.

23.6 günü; Çankaya Dergisi ile görüşmüştür. Fransız Büyükelçiliği’ndeki resepsiyonda gazetecilerle sohbet etmiştir.

24.6 günü; Danıştay’da Efemçukuru köylülerinin altın madeni şirketine karşı açtıkları davaya katılmıştır. Mecliste basın açıklaması yapmış, Habertürk’le canlı yayına katılmıştır. Akşam gazetesine röportaj vermiştir. Meclis çalışanları ile dönem sonu yemeğine katılmıştır.

25.6 günü; Nüfus ve Kalkınma Grubu toplantısına katılmıştır. Yargıtay’da Dev-Yol davasına katılmıştır. (“Devrimci Yol’un söylendiği gibi salt bir dergi çevresi olmayıp, siyasi bir devrimci halk hareketi olduğunu ve bu devrimci değerlerin günümüze de ışık tuttuğunu” televizyonlara ifade etmiştir) 32. Gün programında asker-siyaset ilişkisini tartışmıştır.

26.6 günü; Beşiktaş’ta, aralarında Tekstil- İş Başkanı’nın da bulunduğu ESP davasına katılmıştır. Nedim Şener’in Hrant’ın kitabı ile ilgili açılan davasına katılmıştır. Tümtis Başkanı ve yönetim kurulu ile görüşmüştür.

27.6 günü; Koordinasyon toplantısı katılmıştır. Divriği Dergisi ile söyleşi yapmıştır.

28.6 günü; Divriği pilav gününde konuşma yapmıştır. TTB Başkanı Gençay Gürsoy ve Disk Başkanı Süleyman Çelebi ile görüşmüştür. Alper Taş’a başarılar dilemiştir.

29.6 günü; Yeni Harman ile söyleşi yapmıştır. Hava-İş Sendikası’nın yayınlarının Meclise girişinin engellenmesi üstüne soru önergesi vermiştir.

30.6 günü; Haber-Türk’de Balçiçek Pamir’in konuğu olmuştur. (Kamudaki engellilerle ilgili kadro kullanımı konusunda soru önergesine Bakandan yanıt geldi. 41 bin kadro boş duruyormuş.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder