21 Mayıs 2009 Perşembe

Ufuk Uras: Hrant Dink'in Cenazesindeki Gibi...

NTVMSNBC'nin haberi:

Türkan Saylan'ın cenaze töreni için Teşvikiye'ye gelen İstanbul Milletvekili Ufuk Uras şunları söyledi:

"Hocayı yıllardır tanıyorum. Türkiye'nin vicdanı olduğu, kalabalıklardan belli. Tıpkı Hrant Dink’in cenazesinde olduğu gibi 7’den 70’e toplumun değişik kesimleri buradalar. Türkan Hoca, çağdaş toplumun örgütlü toplum olduğuna inanıyordu ve hiçbir zaman kendi çıkarını ön plana koymadı.

Özellikle gençlere, kadınların eğitimine önem verdi. Eğitimin eğmekten gelmediğini anlatmak istedi. O yüzden demokratik, laik ve sosyal bir Türkiye hedefi için mücadele etmek, aslında Türkan Hoca'nın bize vasiyetidir. Umarım bu bir milat olur ve bundan dersler çıkarırız.
Bizim memlekette akıl veren çok ama emek veren yok. O akıl veren yurttaşlarımızın elini biraz taşın altına koyması gerekiyor. Türkan Hoca yalnız değildi ama etrafındakileri daha da fazla büyütmemiz gerekiyor. Kimse elini ateşe sokmak istemiyor. İşte Nazım’ın dediği gibi ‘Sen yanmazsan, ben yanmazsam’ meselesi. Hep başkalarından bir şey beklemek yerine bir yerden başlamamız lazım.

İnsanlara bu kadar kolay çarpı çizmesinler. Bu kadar kolay insanları taciz etmesinler. Bizim çok daha fazla Türkan Saylan’lara ihtiyacımız var çok daha fazla örgütlü toplumdan olma direncine ihtiyacımız var.

Türkan Hoca’nın mutlaka bir politika kanaati vardı ama özel olarak bir siyasi yere angaje olmadı. Siyaset üstüydü. O kendi tarlasını ekiyordu ve çevresine çok önemli bir örnek oldu.Buradaki ortak payda zaten demokrasiden, laiklikten, sosyal politikadan, açık siyasetten yana olmaydı. Peki siyasette bunun karşılığı ne? Aslında yok. Onu inşa etmek lazım. Yani Hrant Dink’in cenazesine gelenler, buraya gelenler, 1 Mayıs’a gelenler 2 Temmuz’a gelenler alanlarda yan yana olanlar, siyasette yan yana olursa Türkan Hocamız'ı çok daha mutlu ederiz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder